Труднощі при вивченні німецької мови

Труднощі при вивченні німецької мови
Труднощі при вивченні німецької мови

Труднощі при вивченні німецької мови: словниковий запас, граматика, вимова, соціальне середовище


Які проблеми виникають при вивченні німецької мови?

Німецька мова відома як важка мова. Нижче вказані деякі проблеми, які можуть виникнути при її вивченні.

Словниковий запас (складно)

Незважаючи на те, що в німецькій мові багато слів з латині, більшість слів все-таки мають німецьке походження, і вгадати їх значення зовсім нелегко. Як правило, латинські слова відомі більше, ніж німецькі.

Деякі повсякденні слова схожі на англійські (наприклад, Haus - House, kann - can).

Німецька мова - дуже багата мова, яка дозволяє висловлювати ідеї і концепції без особливих труднощів. Ось чому німецька мова є мовою філософів.

Студенту, який починає вивчати німецьку мову, буде дуже важко знайти значення слів у словнику. Деякі слова розділяються, інші з'являються із закінченнями, які необхідно прибрати, і часто два або більше слів об'єднуються в одне слово, і воно не з'являється в словнику як одне слово.

Граматика (складно)

Відмінювати дієслова набагато складніше, ніж в англійській. Існує більше дієслівних часів, і їх складніше сформувати; неправильні дієслова схожі на англійські.

Прикметники і займенники відмінюються.

Іменники відмінюються (на відміну від англійської мови). Іменники мають два типи відмін: стандартний, який можна застосовувати до 95% іменників, і N-деклінацїі (та, яка створює багато плутанини).

Конструкція множини дуже складна (не так, як в англійській мові).

Є 3 різних роди. Є кілька правил для визначення чоловічого, жіночого та середнього роду. Але дуже часто ви повинні запам'ятовувати рід кожного слова.

Порядок слів у реченні дуже важливий. Цей порядок змінюється шляхом використання підлеглого з'єднання або, якщо це питальне речення, тощо.

Використання прийменників теж зовсім непросте. Кожен прийменник використовується в декількох випадках, які необхідно запам'ятати. Дієслово може супроводжуватися прийменником для завершення значення. У більшості випадків прийменник не можна просто вгадати і його також необхідно запам'ятовувати.

Заперечення складніше, ніж в англійській (частки "doch" і "kein").

Для цього непрямого стилю використовується Konjunktiv I, і його трохи складно віднести до англійської мови.

Konjunktiv II схожий на англійські would, could, should, тощо.

Структура пасиву схожа на англійську.

Вимова (просто)

У німецьких слів є правила вимови, які дуже зрозумілі порівняно з англійськими.

Соціальне середовище

В цілому, німці говорять по-англійськи досить добре, і з ввічливості вони часто говорять з вами англійською, якщо бачать, що ви іноземець і не можете говорити німецькою досконало. Це недолік для практики німецької мови. Цікаво, правда?

Саме тому для достатньої практики німецької мови часто необхідний досвідчений репетитор німецької, якого легко знайти на https://profrepetitor.com.ua/repetitors-nemetskiy_yazik

SHARE