Плюси і мінуси домашнього навчання

Плюси і мінуси домашнього навчання
Плюси і мінуси домашнього навчання

Зараз, коли все більшої популярності набуває домашнє навчання, батькам буває дуже складно прийняти рішення щодо форми навчання для своєї дитини. Тому в даній статті наведені плюси і мінуси домашнього навчання.


Плюси домашнього освіти:

1. Контроль

Ви маєте повний контроль над тим, що, коли і як вчить ваша дитина. Ваша дитина може прогресувати в своєму власному темпі, без конкуренції або необхідності бути "кращою в класі". Якщо є певна область, з якою у неї складності, ви можете витратити більше часу, щоб зосередитися саме на цьому предметі, поки дитина не відчує себе впевненіше.

 

2. Час

Домашня освіта дозволяє батькам, дітям та іншим членам родини проводити більше часу разом. В результаті якісний час більше не обмежується вечорами, вихідними і шкільними канікулами.

 

3. Соціалізація

Діти, які отримують домашню освіту, мають більше можливостей для спілкування з людьми з більш широкого кола вікових груп. У той час як позашкільні заходи та групи підтримки домашньої освіти дозволяють дітям подружитися з дітьми аналогічного віку, значну кількість часу можна також проводити з літніми і молодими людьми. Деякі батьки, що дають своїм дітям домашню освіту, вважають, що це знижує ризик негативного тиску з боку однолітків і соціальної ізоляції.

 

4. Свобода пересувань

"Домашня" освіта насправді не обмежується вашим будинком - ви можете продовжувати вчити свою дитину в будь-якому місці і в будь-який час. Освітні можливості можна знайти в парку, зоопарку, музеї, торговому центрі і на вашому сімейному відпочинку.

 

5. Булінг

Набагато легше захистити свою дитину від негативного досвіду знущань і поганої якості навчання, коли ви не відокремлені від неї протягом декількох годин кожен день. Знання того, що ваша дитина не є жертвою, дасть вам спокій і може допомогти вашій дитині розвинути позитивний погляд на світ.

 

Мінуси домашнього освіти

 

1. Зобов'язання

Ухвалення рішення про домашнє навчання вашої дитини включає в себе величезну відповідальність з вашого боку. Крім годин, які ви витрачаєте на навчання вашої дитини безпосередньо, вам також потрібно буде враховувати час для планування уроків і поїздок, а також стежити за останніми подіями в галузі освіти.

 

2. Вартість

Хоча домашня освіта може коштувати мало або стільки, скільки ви виберете, вибір на користь навчання вашої дитини вдома може вплинути на доходи вашої родини. Багато сімей, які отримують домашню освіту, змушені жити тільки на одну зарплату, і не кожна фінансова ситуація дозволяє це зробити. Однак при ретельному плануванні деякі батьки виявляють, що вони обидва здатні працювати і все ще присвячують більш ніж достатньо часу навчанню своєї дитини.

 

3. Час

Можливість проводити багато часу зі своєю дитиною - це чудовий подарунок, але є така річ, як проводити занадто багато часу разом. Невблаганна відповідальність бути з вашою дитиною протягом 24 годин в день може бути занадто важким тягарем, щоб нести. Наявність підтримки з догляду за дітьми від членів сім'ї або друзів, особливо інших батьків, які навчають вдома, може зменшити тиск, який чиниться на вас, але в кінцевому підсумку відповідальність завжди залишається за вами.

 

4. Навчання фахівцями

Домашня освіта може значно скоротити доступ вашої дитини до спеціалізованого навчання. Навіть якщо ви можете дозволити собі деяке приватне навчання, малоймовірно, що ви зможете точно відтворити спектр знань, які пропонує середня школа, особливо на середньому рівні.

SHARE