Навчання дорослих англійській мові: поради з навчання діловій англійській мові

Навчання дорослих англійській мові: поради з навчання діловій англійській мові
Навчання дорослих англійській мові: поради з навчання діловій англійській мові

Особливості викладання ділової англійської мови. Відмінність занять з Business English від занятьіз загальної англійської як іноземної (EFL).


Викладання ділової англійської мови має деяку схожість з викладанням англійської мови як іноземної (EFL); проте є і деякі відмінності. Нижче 6 порад з навчання діловій англійській мові.

1. Встановіть мотивацію та цілі

Як і у випадку з викладанням загального EFL, в Business English також важливо знати, що мотивує ваших бізнес-студентів вивчати англійську мову, а також їх цілі; тобто те, чого вони хочуть досягти.

На будь-якому занятті з бізнес англійської пам'ятайте, що ваші студенти - це зайняті дорослі люди, які працюють над досягненням цілей у своєму повсякденному трудовому житті, тому на початку курсу ваші студенти повинні чітко розуміти, чого вони хотіли б реально досягти. Але що це означає? Відповідь: розбийте свої цілі на навички, такі як написання більш ефективних електронних листів, як краще головувати на зборах або писати протокол, тощо. Використовуйте потреби ваших студентів, щоб встановити чіткі цілі.

2. Будьте діловим

При викладанні англійської мови як іноземної, особливо якщо ви викладаєте молоді, ви можете бути "божевільним" учителем, супер-енергійним, жартувати і намагатися змусити своїх учнів сміятися, поки ви їх вчите, і вони вчаться. При навчанні ділової англійської мови вам так само потрібно мати хорошу енергію на занятті, проте вам також потрібно бути дуже професійним (викладати в діловому стилі), оскільки ви навчаєте бізнес-професіоналів. Це стосується не тільки того, як ви викладаєте на занятті, але і того, що ви носите, вашої поведінки, а також того, що ви говорите - в аудиторії і поза нею. І незалежно від того, чи працюєте ви в компанії чи ні, вам потрібно бути пунктуальним, компетентним і професійним.

3. Не вчитель, а колега

У будь-якому загальному класі EFL із самого початку вважається що ви, у якості вчителя, перевершуєте своїх учнів. Але це правило не обов'язково працює для бізнес англійської, так як може бути не кращим підходом до навчання і завоювання поваги з боку ваших студентів. Як і в разі спільної роботи, де колеги працюють разом для досягнення цілей, в цьому випадку метою є вивчення мови і поліпшення навичок ділової англійської мови. Ваші студенти бізнес англійської можуть бути більш сприйнятливі і більше готові до роботи і досягнення своїх цілей з освоєння бізнес англійської, якщо ви будете ставитеся до них як до рівних і як до професіоналів, якими вони є.

4. Оцініть своїх студентів

Не всі ваші студенти бізнес англійської почнуть свою навчальну подорож з вами на одному рівні. Деякі студенти можуть бути початківцями як в загальній англійській мові, так і в будь-яких пов'язаних з бізнесом навичках англійської мови, в той час як інші можуть бути на середньому рівні в загальній англійській мові і просто не мати знань ділової англійської мови. Тому було б непогано витратити час на початку ваших занять і зробити оцінку, щоб побачити, наскільки студенти компетентні або володіють англійською мовою.

5. Уроки, відповідні професії

П'ята порада для навчання бізнес англійської - мати на увазі те, що будь-який бізнес-професіонал, який вивчає англійську мову, робить це з певною метою, яка безпосередньо пов'язана з його професією. Таким чином, важливо, щоб кожне заняття, яке ви проводите, відносилося до конкретного бізнес-середовища ваших студентів. Тому, коли це можливо, намагайтеся використовувати фактичні бізнес-замітки, пропозиції, діаграми і керівництва з використання.

6. Будьте гнучким

Ви повинні знати, що у ваших студентів бізнес англійської можуть бути великі очікування, і вони можуть попросити (і очікувати) заняття під час обіду, в кінці робочого дня або навіть до початку роботи. Крім того, через непередбачені проблем або ситуації, пов'язаних з бізнесом, їм, можливо, доведеться скасовувати заняття в останню хвилину. Це може бути неприємно, але робота є (і має бути) їх пріоритетом. Тому, щоб зменшити стрес з вашого боку, домовтеся про якусь політику скасування з компанією або з вашим студентом, якщо ви займаєтеся індивідуально.

Крім того, у вас може не бути однакової кількості студентів, які відвідують кожне заняття - у вас може бути до 8 студентів на одному занятті бізнес англійської та всього один або два студента на наступному. Добре, якщо ви можете передбачити це - переконайтеся, що кожне заняття може бути проведене повноцінно для максимальної і мінімальної кількості студентів, яких ви можете очікувати.

Додаткова порада

Час говоріння студентів на заняттях бізнес англійської повинно бути набагато більше, ніж на заняттях із загальної англійської мови, і тому переконайтеся, що у ваших студентів більш ніж достатньо можливостей для розмовної практики і спільної роботи над завданнями. Залиште читання і письмо для самостійного вивчення та/або домашнього завдання.

Використовуючи ці поради для навчання ділової англійської мови, ви можете зробити ваші заняття успішними!

SHARE