7 технік для студентів для того, щоб запам'ятати все що завгодно

7 технік для студентів для того, щоб запам'ятати все що завгодно
7 технік для студентів для того, щоб запам'ятати все що завгодно

7 технік для студентів для того, щоб запам'ятати все що завгодно


Ви щосили намагаєтеся згадати ім'я людини, з якою вас щойно познайомили? Як виходить, що деякі люди, здається, здатні пам'ятати все так легко? Не бійтеся! Для всіх нас є надія.

Якщо ви готуєтеся до тесту або вивчаєте мову, запам'ятовування буде легше, ніж ви думаєте:

1. Використовуйте метод Локі для запам'ятовування мови: дослідження показують, що цей метод значно покращує пам'ять. Вчені вважають, що це працює, за допомогою використання наших навігаційних і просторових навичок пам'яті.

2. Використовуйте абревіатури для запам'ятовування групи слів: дослідження показують, що ми запам'ятовуємо речі краще і зберігаємо їх в пам'яті довше, коли надаємо їм сенс. Таким чином, набагато легше згадати одне яскраве слово або фразу, ніж список інформації.

3. Використовуйте риму для запам'ятовування інформації в певному порядку: рими допомагають нам запам'ятовувати речі, оскільки наш мозок добре розбиває звукову структуру слів. Це називається акустичним кодуванням.

4. Використовуйте встановлення зв'язку для запам'ятовування списку покупок: створюючи асоціації між списком товарів, ви використовуєте метод, званий "візуалізація і техніка асоціації", який змінює абстрактні факти в уявні картини, які легко запам'ятати.

5. Використовуйте чанкінг для запам'ятовування довгих чисел. Чанкі - це збір окремих фрагментів інформації і групування їх у шматки. Поділяючи окремі елементи на більші блоки, інформацію легше зберігати і викликати.

6. Використовуйте PQRST для запам'ятовування фактів для іспиту: PQRST означає «Попередній перегляд», «Питання», «Читання», «Стан» і «Тест» 10. Експерти кажуть, що це працює, оскільки надає вам більш сильні сигнали пошуку.

7. Записуйте, щоб вивчити нову мову: писання від руки стимулює клітини в основі вашого мозку, запускає вашу ретикулярну систему активації (RAS), яка змушує ваш мозок приділяти більше уваги і активніше формувати кожну літеру.

SHARE