10 способів підготувати дитину до школи

10 способів підготувати дитину до школи
10 способів підготувати дитину до школи

Початок навчання в школі - це завжди стрес для дитини. Тому батькам необхідно максимально підготувати свою дитину до змін в її житті і дати їй зрозуміти, що в цьому немає нічого страшного.


Початок школи може виявитися для дитини складним часом. Кожна дитина сумнівається, чи варто йти в нове місце і зустріти там людей, яких вона не бачила ніколи в житті. Нижче деякі способи, які допоможуть підготувати вашу дитину до першого дня в школі:

1. Будь ласка, повідомте своїй дитині, як буде виглядати її розклад. Розкажіть їй, о котрій починаються і закінчуються заняття кожен день.

2. Запитайте вашу дитини про її почуття, хвилювання, переживання щодо початку навчання в школі.

3. Відвідайте школу разом з дитиною, щоб вона змогла побачити свою нову кімнату для занять і зустрітися зі своїм новим учителем до офіційного початку навчання в школі.

4. Вкажіть позитивні сторони початкової школи. Наприклад, що це буде весело, і що вона зможе завести нових друзів.

5. Нехай ваша дитина знає, що всі діти нервують з приводу першого дня в школі.

6. Залиште записку в коробці для сніданку дитини, яка нагадає їй, що ви думаєте про неї, поки вона в школі.

7. Запевніть вашу дитину, що якщо в школі виникнуть будь-які проблеми, ви відразу ж приїдете, щоб допомогти їх вирішити.

8. Постарайтеся, щоб ваша дитина зустрілась з кимось з однокласників до першого дня в школі, щоб у неї вже був принаймні один друг, коли почнеться школа.

9. Запевніть свою дитину, що ви обов'язково будете водити її до школи і забирати і що їй не доведеться йти по вулиці одній.

10. Дізнайтеся про позашкільні заходи, до яких може приєднатися ваша дитина. Чи буде шкільна вечірка? Можливо, вона зможе приєднатися до футбольної команди або танцювального клубу.

SHARE