10 способів мотивувати дитину вчитися

10 способів мотивувати дитину вчитися
10 способів мотивувати дитину вчитися

Досить часто діти не хочуть вчитися. Для цього існує маса причин. Але батькам важливо вчасно їх усвідомити і дати дитині мотивацію для навчання.


Якщо ви хочете, щоб ваша дитина була супер учнем, не обмежуйте навчання стінами школи. Хоча навички, які вона там отримує, мають вирішальне значення для її інтелектуального та соціального зростання, ваша дитина потребує вашої допомоги, щоб відкрити світ ідей. Її нова радість від відкриттів перейде на її шкільне навчання, тому ви підвищите її академічні досягнення!

1. Наповніть світ своєї дитини читанням. По черзі читайте зі своєю дитиною, або встановіть сімейний час читання, коли кожен читає свою власну книгу. Продемонструйте, наскільки важливо для вас читання, заповнивши свій будинок друкованими матеріалами: романами, газетами, навіть плакатами і серветками зі словами на них.

2. Заохочуйте дитину висловлювати свою думку, говорити про свої почуття і робити вибір. Вона може обирати гарнір до вечері і обирати свої власні позакласні заходи. Попросіть її внести свій вклад у сімейні рішення і покажіть, що ви його цінуєте.

3. Проявіть ентузіазм щодо інтересів своєї дитини і заохочуйте її вивчати предмети, які їй подобаються. Якщо вона обожнює коней, запропонуйте їй історії про верхову їзду або попросіть її знайти п'ять фактів про коней в енциклопедії.

4. Надайте їй ігрові можливості, які підтримують різні види стилів навчання - від прослуховування і візуального навчання, до сортування і секвенування. Матеріали, які заохочують відкриту гру, такі як кубики, будуть розвивати творче вираження вашої дитини і навички вирішення проблем, коли вона будує. Їй знадобиться багато неструктурованого ігрового часу, щоб вивчити їх.

5. Говоріть про нові речі, які ви дізнаєтеся, з ентузіазмом. Обговоріть різні способи пошуку нової інформації, незалежно від того, чи шукаєте ви поради з садівництва в Інтернеті або проводите вечірні заняття по американській літературі.

6. Запитуйте про те, що вона вивчає в школі, а не про її оцінки. Нехай вона навчить вас тому, що вона дізналась в школі сьогодні - розповідаючи урок своїми словами вона запам'ятає те, що дізналась краще.

7. Допоможіть своїй дитині організувати свої шкільні документи і завдання, щоб вона відчувала контроль над своєю роботою. Якщо її завдання здається занадто складним, вона буде витрачати більше часу на занепокоєння, ніж на навчання. Регулярно перевіряйте дитину, щоб переконатися, що вона не відчуває себе перевантаженою.

8. Святкуйте досягнення, якими б маленькими вони не були. Завершення звіту про книгу означає спеціальне частування; завершення книги дозволяє вашій дитині годину відеоігор. Ви запропонуєте їй позитивне підкріплення, яке надихне її продовжувати вчитися і кидати виклик самій собі.

9. Зосередьтеся на сильних сторонах, заохочуючи розвиток талантів. Навіть якби вона не здала іспит з математики, вона могла б написати гарний вірш на уроці англійської мови. На додаток до робочого зошита для математичної практики, дайте їй журнал про те, як потрібно писати.

10. Перетворіть повсякденні події в можливості для навчання. Заохочуйте її досліджувати навколишній світ, ставлячи питання і встановлюючи зв'язки.

SHARE