Як обрати ідеального репетитора для дитини

Як обрати ідеального репетитора для дитини
Як обрати ідеального репетитора для дитини

Коли ви приймаєте рішення знайти репетитора для своєї дитини, є цілий ряд деталей, які необхідно врахувати, починаючи з того, де Ви будете шукати репетитора, і закінчуючи тим, де будуть проводитися заняття. І, головне, якими рисами повинен володіти репетитор, щоб саме вашій дитині було з ним комфортно і у неї з'явилося як бажання вчитися, так і результати цього навчання.


Якщо ваша дитина загубилась в тумані елементарних правил граматики, швидко занурюючись в безлад законів Ньютона в середній школі, або загубилась в деталях біології, вам потрібна допомога швидко, перш ніж ваша дитина відстане від класу і ніколи не зможе наздогнати інших. Отже, що саме ви можете зробити ... зараз?

Багато розчарованих батьків вирішують цю проблему, наймаючи репетитора. Проте, кожна сім'я має унікальні потреби, і репетитори відрізняються один від одного за багатьма параметрами. Тому важливо знати, чого ви хочете, а потім ретельно дослідити навички, досвід і особистість наставника.

1. Визначте свої цілі

Запитайте себе чи вчителя своєї дитини:

Який рівень допомоги нам потрібен? Чи потрібна моїй дитині допомога у виконанні домашніх завдань, активне відновлення знань або щось середнє?

В якій області необхідна допомога репетитора: поліпшення оцінок з певного предмета (хімія, геометрія); поліпшення загальних навичок (математика, читання, наука); навички навчання; мотивація?

Що я знаю про стиль навчання моєї дитини? Вона навчається найкраще читаючи, слухаючи, рухаючись, торкаючись? Вона краще знаходить спільну мову з чоловіками або з жінками? Їй потрібен м'який підхід або тверда рука? Що її мотивує і цікавить?

Скільки часу і грошей ви можете присвятити репетиторству? Не скупіться, але будьте чесні з собою, перш ніж почати.

2. Вивчіть доступні варіанти

Проконсультуйтеся зі шкільними вчителями своєї дитини, щоб докладніше дізнатися, в яких конкретно сферах знань вашій дитині необхідна допомога репетитора.

Можна попросити шкільного вчителя порекомендувати репетитора, але дуже часто це має на увазі суб'єктивну оцінку самого вчителя і не завжди це виявиться саме та людина, яка зможе не тільки допомогти вашій дитині заповнити прогалини в знаннях, але і мотивувати її на подальше навчання.

В такому випадку набагато надійніше шукати репетитора через сервіс пошуку репетитора, зокрема сервіс «Профрепетітор». Там у вас буде можливість не тільки вивчити об'єктивні відгуки інших батьків але і уточнити наступні питання:

Вартість

На жаль, ціна часто є визначальним фактором при виборі репетитора. Однак більш важливо дивитися на цінність. Дорожчий репетитор може краще підходити вашій дитині і може бути більш ефективним в задоволенні її потреб. Не виключайте його через вартість занять.

Крім самої вартості, запитайте:

"Які ваші правила оплати?"

Дізнайтеся заздалегідь, які форми оплати приймає репетитор, і коли це очікується. Деякі репетитори беруть тільки готівку і вимагають оплати після кожного заняття. Деякі з них дозволять вам внести передоплату протягом місяця за один раз.

"Які правила скасування заняття?"

У той час як більшість викладачів досить гнучкі, деякі вимагають 24-годинного повідомлення, якщо ви збираєтеся скасувати. Вивчіть цю інформацію заздалегідь.

3. Перевірте наступні дані

Ретельно перевірте всі дані, щоб побачити, наскільки навички репетитора відповідають потребам вашої дитини:

- Освіта. Освіта репетитора повинна відповідати предмету, що викладається.

- Досвід викладання. Шукайте репетитора, який працював зі студентами, схожими за віком і здібностям на вашу дитину.

Також є ряд питань, які ви можете уточнити вже безпосередньо з обраним репетитором, задавши наступні питання:

«Як ви оцінюєте потреби кожного студента?»

Дізнайтеся, чи буде вчитель використовувати стандартизовані тести, шкільні звіти або інші форми оцінки, щоб виявити сильні і слабкі сторони вашої дитини.

«Як довго, на вашу думку, нам потрібно буде займатися?»

Майте на увазі, що складний предмет займе більше часу для підготовки.

«Які методи навчання ви використовуєте?»

Досвідчений репетитор зробить більше, ніж просто відповість на питання. Він оцінить сильні і слабкі сторони вашої дитини, підготує індивідуальні матеріали і буде використовувати "практичні" матеріали всюди, де це можливо.

«Чого ви очікуєте від батьків?»

Хороші репетитори потребують співпраці з родиною.

«Як ви мотивуєте своїх студентів?»

Подумайте про те, що мотивує вашу дитину, і знайдіть репетитора, який використовує ці методи.

«В які годині ви вільні?»

Це питання часто робить або ламає угоду. Можливо, ви знайшли ідеального репетитора, але якщо у вас не збігається розклад, вам не пощастило.

«Де ви займаєтеся репетиторством?»

Завжди потрібно з'ясувати заздалегідь, чи готовий репетитор їздити до вас додому для проведення занять або, можливо, у вас вийде возити дитину займатися до репетитора.

4. Партнер для отримання результатів

Спостерігайте, як ваша дитина ставиться до репетитора. Вашій дитині повинно бути комфортно, якщо ви хочете бачити успіх.

Моніторинг прогресу. Попросіть зворотний зв'язок від своєї дитини, і спостерігайте, чи будуть її оцінки поступово поліпшуватися. Якщо після декількох занять ви не бачите поліпшення або відчуваєте негативне ставлення до своєї дитини, переходите до іншого репетитора.

Пошук і збереження хорошого репетитора включає в себе деяку роботу з вашого боку. Але хіба ваша дитина не варта тієї допомоги, яку ви можете їй надати?

SHARE